09 september 2012

Vecka 37

Måndag kväll är det föräldramöte. Vi börjar på IOGT 18.30 - ca 19.15 med information för hela skolan, sedan går vi upp till klassrummet och där kommer vi att informera om vårt arbete i förskoleklassen och på fritids. Vi räknar med att hålla på ca 1 timme, till 20.30. Vi ber om ursäkt om det ställer till problem för er med barnvakter, det skulle naturligtvis stått med redan i inbjudan.

I samband med skoljoggen finns det möjlighet att skänka en springslant till välgörande ändamål, denna slant går att lämna in tidigare i veckan om ni vill (lägg den gärna i ett kuvert).

På fredag kommer vi att ha en visnings stund. Barnen får om de vill ta med sig 1 sak hemifrån som de vill visa för kompisarna. De får i samband med visningen träna på att tala inför gruppen.

Tänk på att skicka med barnen ordentligt med kläder för vi är ute mycket oavsett väder. Vi börjar alltid dagen ute med en "runda" som tar ca 30 minuter. Syftet med rundan är att främja rörelse som i sin tur har en positiv inverkan på barnens inlärning, en annan bra effekt är att när vi kommer in i klassrummet har barnen lättare att sitta och koncentrera sig.

Om ni tycker att spårket i inläggen ibland är lite märkligt så beror det på att barnen är med och bestämmer vad det ska stå och då skriver vi ordagrant vad de säger. Andra gånger är det vi vuxna som gör inläggen. Det vore roligt om ni föräldrar skriver kommentarer för då ser barnen att deras skrift har ett värde, att det är någon som läser det de skrivit.

Klasslistan skickas ut via mail under vecka 37. Ni som inte meddelat er mailadresss än gör det snarast tack. Går även bra att göra via sorgard.fklass@gmail.com
.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar