02 oktober 2017

Siffran 2 och Tema brand

Idag på samlingen pratade vi om dagens datum, den 2:a oktober. Då passade vi på att prata om vilka saker som det finns två av på/i kroppen. Hur många saker skulle du komma på?

Vi arbetade enligt något som kallas EPA - Enskilt, Par och Alla (iaf på Sörgården). Först får var och en tänka själv en liten stund, sedan diskuterar man parvis och sedan gör hela gruppen tillsammans. 
För er som inte vet vad humerus är så kan vi berätta att det är ett ben i överarmen, sånt som man kan få lära sig om någon har brutit det. 



Det kan skilja lite vilka saker barnen i de olika grupperna kom på, fråga gärna ditt barn vilka saker hen kommer ihåg. 46 st kom den ena gruppen på innan orken tog slut (då hade vi arbetat i minst 30 min), tänk så mycket vi kan tillsammans och vad bra att vi kan lära oss av varandra. Och skulle ni undra vad en örsnibbare är så är det en ny fisk ;-)




Denna vecka har vi tema "brand", efter rasten började vi läsa "Ellie och Jonas lär sig om eld". Vi har pratat om skillnaden på eld och brand, varför man ska släcka ljusen när man går ut ur rummet och vi har tränat på hur vi ska göra om brandlarmet går på skolan. Denna vecka kommer vi att träna många gånger på hur vi ska göra när brandlarmet går så att barnen är väl förtrogen den dag det händer (vi har övningar med jämna mellanrum). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar