28 september 2017

Faddrar F-sör

Som en del i vårt projekt "hela Sörgård läser" så kommer eleverna i åk 5 att komma till oss varje torsdag och läsa för oss. Idag var det första gången och för en del barn var det väldigt nervöst och pirrigt. Vi kommer att ha samma "läspar" under flera veckor för att skapa trygghet och för de flesta är det en elev ur samma faddergrupp som läser för dem. 

Här är barnens egna ord om lässtunden:

Spännande, roligt, kul, mysigt och skönt, jättebra, roligt att läsa bok, lite läskigt, jätteskönt. Roligt att läsa bok. Hon var jättesnäll. Vi tittade i en bok. Jättekul när femmorna kom hit. 

För F-norr är det åk 3 som läser på tisdagar. 


Lgr11

Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att utveckla goda kamratrelationer samt känna tillhörighet och trygghet i elevgruppen. Eleverna ska också ges möjlighet att utveckla och pröva sin identitet och sina uppfattningar i möte och samspel med andra. 

Undervisningen ska ta tillvara elevernas nyfikenhet och ge dem möjlighet att utveckla sitt intresse för och sin förmåga att kommunicera med tal och skriftspråk genom att ge dem möjligheter att läsa, lyssna på samt skriva och samtala om såväl skönlitteratur som andra typer av texter och händelser. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar