19 september 2017

Hela Sörgård läser

Det du ska få höra nu är en saga, men det kan kännas som att det är på riktigt. 

"Förra veckan när Camilla var i skogen kom det en uggla som hette Regin och satte sig framför henne och började prata. Regin berättade att det är två troll som heter Trulle och Trulle som är i fara i skogen. Det är två häxor som försöker fånga dem. Regin undrade om Camilla känner någon som är så modig att den kan rädda Trulle och Trulle. Barnen i förskoleklasserna är så modiga"

"Igår när Camilla var till skogen så träffade hon Regin igen, han beskrev hur Trulle och Trulle ser ut, han berättade även om att det var nära att häxorna hade fångat trollen men Regin han precis varna dem så de hann smita iväg. Trulle och Trulle tog med sig så många uppfinnarsaker de bara kan, men de har tappat saker längs stigen så häxorna är dem på spåren. Trollen är så rädda och gömmer sig i skogen, men innan vi kan ge oss iväg måste Regin få tag på en osynlighetsväv. Hoppas han får fatt på en snart..."





Regin berättade att Trulle och Trulle är tvillingar, de är så lika så deras föräldrar kan inte se skillnad på dem. De har på sig kortbyxor och inga skor. Deras röda hår står rakt upp och när de är glada står deras tår också rakt upp. 

Kom in och titta på alla fina konstverk, på Norrgården är de i klassrummet och på Sörgården i den inre hallen. 


Nu har vi startat igång "Hela Sörgård läser", även på skolan fokuserar vi extra mycket på läsning och muntligt berättande. 


Barnen har fått med sig en läslogg hem som ni får fylla i och på skolan fyller vi i en läsorm när vi "läser" böcker. Att leta efter sin egen bokstav i texten är en bra träning. 


På arbetstunderna kommer vi att göra saker kopplade till den bok/berättelse som vi hört. Idag var det berättelsen om Trulle och Trulle. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar